w NS - Spetterpoep spetterpoep logo
Guides - Articles - Reviews - Over

De NS geeft wél een fuck om hun klanten

Ik moet vaak met NS reizen. Door de jaren heen heb ik een aantal negatieve ervaringen met NS gehad, maar ook zeker wel een aantal positieve. Daarom heb ik vandaag dit artikel geschreven, om ook NS een eerlijk daglicht te zetten.

Afhandeling verloren bagage

Een tijdje geleden had ik perongeluk bagage achtergelaten in de trein. Dit bleek achteraf toch niet zo'n groot probleem te zijn als dat ik dacht. Na een telefoontje kon ik dezelfde dag nog de bagage ophalen op een treinstation in de buurt.

Compensaties voor vertragingen

Als je vertraging oploopt tijdens je reis met NS dan kun je hiervoor een deel van je ritprijs terugkrijgen. Alhoewel zijn de tarieven van geld terug tijdens vertraging als je reist met een Weekend Vrij abonnement sterk generft is het alsnog beter dan niets. Daarnaast heb ik meerdere keren een gratis drankje kunnen claimen bij de kiosk, zelfs als het niet mijn trein is die vertraging heeft ;)

Positieve interactie met conducteur

Een tijdje geleden was ik met een paar vrienden zachtjes muziek aan het draaien in een "afgelegen" deel van de trein. Na een poosje kwam er een conducteur langs die ons een compliment gaf over het volume van de muziek en dat hij wel eens jongeren tegenkomt wiens muziek erg hard staat. Dat dat bij ons dus niet zo was vond hij erg chill en liet dat ook blijken. Nice.

Dit artikel is geschreven op 05-04-2024